10 trend-uri ale anului 2016 in design-ul interior (partea a II-a)

admin February 1, 2016 No Comments

În articolul trecut am trecut în revistă cinci dintre trend-urile actuale în design-ul interior internațional. Dacă îndrăzneala decorativă era atributul comun al tuturor acelor direcții, în partea a II-a vorbim despre întoarcerea către natură și materiale naturale și despre trend-urile eco ce se continuă și în 2016. Pe măsură ce viața modernă devine mai rapidă și mai agitată, tindem să ne transformăm casele în sanctuare de liniște și relaxare centrate în jurul unor elemente simple, pline de căldură.

  1. Întoarcerea ratanului

Stilul retro n-a murit – ratanul și bambusul își fac apariția din nou pe scena materialelor definitorii pentru stilul anului 2016! În strânsă legătură cu stilul anilor ‘70 și cu cel exotic, ratanul revine în prim-plan în mobilierul pentru locuințe, atât la interior, cât și la exterior. Se așteaptă ca acest eco-material cu o versatilitate incredibilă să apară în piese de mobilier, corpuri de iluminat și accesorii în forme interesante, de la curbe fantastice la forme unghiulare, moderne.

Mobilier lemn si ratan

 

  1. Trend-uri eco

Materialele pentru mobilierul și decorațiunile anului 2016 se îndreaptă către trend-ul eco și tehnologia verde. Estetica produselor prietenoase cu mediul pentru decorarea interioarelor include culori pline de vigoare și texturi și forme speciale în materialele naturale sau reciclate folosite, care să creeze o atmosferă proaspătă în locuința dumneavoastră. Nu uitați să includeți electrocasnice ecologice (economice) pentru a transforma în realitate manifestul decorativ eco.

bucatarie tokyo 3 900x600

 

  1. Stilul industrial nautic

Deja popular în rândul tinerilor, stilul industrial este restrâns în trend-urile lui 2016 la latura sa nautică. Orice piesă de mobilier, decorațiune sau material care te duce cu gândul la valurile mării, aerul sărat și nisipul cald de sub tălpi poate fi integrat în acest model. Se recomandă evitarea motivelor sau elementelor nautice evidente și folosirea unor culori, modele și texturi subtile, care aduc locuinței urbane un aer de vacanță: pânzele cadrilate sau vărgate în alb-albastru cu inserții de roșu, lemnul cu efecte antichizate, ratanul, funiile sau iuta.

Stilul industrial nautic

 

  1. Bucătării calde

Anul acesta se încearcă armonizarea cu mediul în bucătărie! Paletele cheie pentru acest spațiu includ diferite nuanțe de gri, lemn deschis sau închis la culoare, negru și alb și note metalice – lemnul natural brut, marmura, alama și cuprul și culorile mai puțin intense ajută la reconectarea cu natura.

bucatarie-antibes7-900x600

  1. Forme vs cuvinte

Dacă până de curând se punea accentul pe formă, din 2016 cuvântul devine vedeta în design-ul interior al casei. Arta tipografică poate fi reprezentată de litere, cifre, cuvinte sau fraze printate, pictate sau lipite pe pereți, pe mobilier, pe decorațiuni și accesorii. Nu uitați să le potențați incluzând imagini și fotografii personale pentru o transformare mai intimă, mai reprezentativă personalității dumneavoastră!

Tipografia in designul interior

 

Design-ul anului 2016 poate fi despre redescoperirea sinelui sau despre nevoia de a ne decupla de la agitația cotidiană. Trend-urilor îndrăznețe, ce nu se potrivesc tuturor, li se substituie cele croite pe personalitatea dumneavoastră. Stiluri vechi reinventate, tradiționalism decorativ, direcții noi sau originalitate – orice ați alege în acest an, fiți siguri că este stilul care vă reprezintă!

 

Surse: 1, 2, 3

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *