10 trend-uri ale anului 2016 in design-ul interior (partea I)

admin February 1, 2016 No Comments
E

E un an nou, iar 2016 se anunță unul extrem de divers din punct de vedere al trend-urilor în design-ul interior! Deci care sunt direcțiile cheie pentru design-ul interior în acest an? Mai jos v-am pregătit o listă de predicții pentru 2016!

Spațiile de locuit moderne vor fi revitalizate prin idei inovative de structuri și materiale, forme exotice, design multifuncțional, simț practic și economie de spațiu. Design-ul mobilierului în trend în 2016 oferă și el un amestec de frumusețe și unicitate ce influențează ideile de decor interior și permit crearea unor încăperi originale, luminoase, spectaculoase.

  1. Întoarcere în timp: anii ‘70!

Mobilierul și decorațiunile inspirate de cele ale anilor ‘70 vor fi la modă în 2016! Atmosfera relaxată și hedonismul interioarelor, elementele îndrăznețe de design, excesul accesoriilor extravagante vor crea spații nonconformiste. Se poartă orice de la modele geometrice la culori aprinse și forme excentrice!

Vivid colours 3

 

  1. Savoare exotică

Design-urile exotice, bazate de decorurile interioare din Asia, America de Sud, Africa și din alte părți ale lumii, se numără și ele printre trend-urile momentului. Temele orientale, foarte populare, creează un look special, sofisticat și vibrant, prin încorporarea mobilierului masiv, negru, a culorilor vii în textile și pe pereți, a lanternelor și a paravanelor de mătase, care pot fi folosite pentru a despărți spațiile deschise. Culorile puternice – combinații de portocaliu, verde și mov în accesorii – pun în valoare lemnul de bambus, și el o vedetă anunțată pentru 2016. Design-ul contemporan poate fi îmbogățit și cu influențe braziliene, care aduc în prim-plan verdele puternic, natural, al pădurii.

Vivid colours

 

  1. Culori psihedelice

Toate trend-urile anului 2016 vorbesc despre culori șocante, pline de îndrăzneală. Ne așteptăm la palete speciale de nuanțe în modele vibrante (fiți atenți la cele cu motive botanice – junglă / animal print) și la un amestec de materiale vopsite și în finisaje naturale. Se încearcă înlocuirea feeling-ului natural, organic, cu unul ieșit din comun, depășirea limitelor, impunerea unor mixuri neașteptate și crearea de perspective noi asupra design-ului interior.

Vivid colours 2

 

  1. Design multifuncțional

Anul care tocmai a început este despre folosirea inteligentă a spațiului și funcționalitatea – uneori multiplă – a pieselor de mobilier. Focus-ul se mută către obiecte versatile care permit folosirea lor sub diverse forme în diferite activități, deci optați pentru mobilier modular sau reglabil, cutii-scaun, corpuri cu rafturi și sertare sau buzunare decorative care dublează spațiul de stocare-depozitare.

Destinations

 

  1. Transformări DIY

Creativitatea și personalitatea proprietarilor se fac din ce în ce mai simțite și văzute în 2016 în piesele de mobilier, decorațiunile și accesoriile pe care le aleg și le modifică singuri. Produsele personalizate, decorațiunile și arta handmade reprezintă un bun contrast față de invazia pieselor stas, de serie pe piața home-deco. Orice obiect personalizat care vă reprezintă și vă face fericiți merită expus în căminul dumneavoastră!

Sweet Home

 

De la imprimeuri exotice la extravaganța anilor ‘70, trend-urile din acest an sunt amuzante și îndrăznețe. Culorile sunt nebunești, decorațiunile interioare sunt pline de savoare orientală, funcționalitatea multiplă primează asupra esteticii, iar personalizările sunt semnul creativității puse în practică. Nu ratați partea a II-a a articolului pentru a afla ce se mai poartă anul acesta în design-ul interior!

 

Surse: 1, 2, 3

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *